sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kyckling-getost-tomat Pasta

När vi var i Helsingfors var vi på ett härligt restaurang,
La Famiglia, var jag åt getost-kyckling pasta och blev
förälskad! Därför har jag idag testat på något motsvarande,
blev nästan lika gott som på restaurangen!


Kyckling-getost-tomat sås
400g kyckling, kan vara i vilken form som helst
själv hade jag strimlor
ca 50g getost, de gäller att smaka och tillsätta osten
enligt smak.
1 burk matgrädde
1 liten burk tomatpyre, även tomat bitar av färska tomater om 
man så vill!
Lite lök
Peppar, salt

Stek kycklingen och krydda enligt smak, själv kryddade 
jag med peppar, salt och lite grillkrydda. När kycklingen
är klar, tog jag bort dem ur pannan så ja kunde tillverka 
såsen eftersom ja inte har två stekpannor! (kanske det sku
ha funkat i en kastrull också)
Stek lite lök, tillsätt matcreme, mosad getost (med gaffeln)
och tomatpyré. Vispa/rör om. Tillsätt kycklingarna och 
låt smakerna dra ihop lite grann,
VOILÁ!

Ha en skön söndag!

3 kommenttia:

  1. this looks A-MAZING! :)
    måste provas på!

    VastaaPoista
  2. Vau! Tack för tipset - har total idétorka när det gäller matfronten just nu så det här var ett fint tillskott! Ha d gott & bless!

    VastaaPoista
  3. Va kiva att ni blev inspirerade! :)

    VastaaPoista